Часто задаваемые вопросы

Соответствие диетическим требованиям

Соответствует ли наша продукция Lindt диетическим требованиям?

Мы сделали всё возможное в плане удовлетворения требований большинства типов рационов питания для того, чтобы Вы могли наслаждаться нашим шоколадом, ни о чем не беспокоясь. Независимо от того, являетесь ли Вы веганом, придерживаетесь ли безглютеновой диеты, безлактозной диеты или же просто хотите сократить потребление сахара, прочитайте дальше, чтобы убедиться, что Вы останетесь здоровыми и счастливыми, наслаждаясь нашим шоколадом.

Содержится ли алкоголь в нашем шоколаде?

Большая часть нашей шоколадной продукции Lindt не содержит алкоголя. Очень немногие виды содержат алкоголь или ликер. Подробный список ингредиентов можно найти на упаковке нашего шоколада, где указана пищевая и энергетическая ценность.

Какие продукты Lindt подходят для людей с непереносимостью лактозы?

В нашем ассортименте есть шоколад без добавления молока, например, плитки EXCELLENCE с 70% Какао, 85% Какао, 90% Какао и 100% Какао. Однако они производятся на том же оборудовании, которое обрабатывает шоколад, содержащий в себе молочные продукты.

Многие из наших продуктов в Lindt, такие как наши товары с молочным и белым шоколадом, содержат сухое обезжиренное молоко, цельное сухое молоко и другие молочные ингредиенты.

Мы принимаем все меры предосторожности для обеспечения Вашей безопасности за счет того, что у нас действует программа контроля аллергенов, и мы соблюдаем надлежащую технологию производства. Однако из-за риска перекрестной контаминации мы не можем гарантировать, что наши продукты на 100% безаллергенны, и маркируем всю нашу упаковку надписью «может содержать молоко».

Мы работаем над тем, чтобы сделать наш шоколад доступным для всех, но в настоящее время не рекомендуем наши продукты людям с тяжелой непереносимостью лактозы или аллергией на молоко.

Содержат ли наши продукты сою?

На данный момент вся наша постоянная продукция из темного шоколада, молочного и белого шоколада содержит соевый лецитин. Весь наш соевый лецитин получен из соевых бобов, не содержащих ГМО, и сертифицирован в соответствии с правилами Proterra и сертификатом Cert-ID согласно правилам Европейского Союза.

Но Вам не стоит волноваться! У нас также есть варианты для наших потребителей, не употребляющих сою. Наши плитки EXCELLENCE 70% Какао, 85% Какао, 90% Какао и 100% Какао не содержат соевый лецитин. Подробный список ингредиентов смотрите на этикетке там, где указана пищевая ценность.

Наши соевые продукты также контролируются программой контроля аллергенов и производятся с соблюдением строгих правил надлежащей технологии производства. Однако, чтобы предупредить наших наиболее чувствительных потребителей о возможности перекрестной контаминации, все наши продукты имеют маркировку «может содержать следы сои».

Подходит ли шоколад Lindt для вегетарианцев?

Мы рады сообщить, что весь наш шоколад, включая линейки LINDOR и EXCELLENCE, подходит для вегетарианцев!

В некоторых наших шоколадных продуктах используются продукты животного происхождения, но они ограничиваются молоком, молочными продуктами, молочным жиром, сливками и иногда яйцами. Подробный список ингредиентов можно найти на упаковке нашего шоколада, где указана пищевая и энергетическая ценность.

Подходит ли продукция Lindt для веганов?

Мы предлагаем широкий выбор шоколада, который не содержит продуктов животного происхождения и соответствует веганскому образу жизни. Посмотрите шоколадные плитки из нашего ассортимента EXCELLENCE с 70% Какао, 85% Какао, 90% Какао и 100% Какао в качестве вариантов для веганов.

Однако в качестве меры предосторожности эти продукты также имеют маркировку «может содержать молоко», поскольку они производятся на оборудовании, обрабатывающем молочные продукты. Подробный список ингредиентов можно найти на упаковке нашего шоколада, где указана пищевая и энергетическая ценность.

Содержатся ли орехи во всем нашем ассортименте?

Несмотря на то, что у нас есть плитки шоколада без орехов, мы не можем гарантировать, что наша продукция Lindt на 100% безаллергенна.

Всё наше производственное оборудование производит также шоколад, имеющий в своем составе орехи. Например, наше пралине. Таким образом, в наших продуктах могут присутствовать следы миндаля, фундука, фисташек, орехов макадамия, кешью или орехов пекан. Однако мы рады сообщить, что на наших производственных площадках с 2016 года не используется арахис.

Чтобы с нашей стороны сделать всё для обеспечения Вашей безопасности, вся наша упаковка помечена маркировкой «может содержать орехи». Хотя Lindt использует самый тщательный процесс очистки, мельчайшие следы могут привести к перекрестной контаминации других продуктов на производстве. И несмотря на то, что мы хотим, чтобы нашими продуктами могли насладиться все, и работаем над достижением этой цели, в настоящее время мы не можем гарантировать, что в наших продуктах на 100% нет орехов.

Есть ли у нас продукты без глютена?

Если Вы чувствительны к глютену, у нас есть варианты премиум-класса с высоким содержанием какао, произведенных без злаков или ячменного солода. Посмотрите наши плитки EXCELLENCE с 70% Какао, 85% Какао, 90% Какао и 100% Какао в качестве вариантов шоколада без глютена.

Продукты без глютена обрабатываются на том же оборудовании, что и продукты, содержащие ячменный солод и злаки. Подробный список ингредиентов и дополнительную информацию можно найти на упаковке нашего шоколада, где указана пищевая и энергетическая ценность.

Можно ли найти шоколад Lindt с пониженным содержанием сахара или вообще без сахара?

Если Вам нужны менее сладкие варианты, попробуйте наш шоколад с пониженным содержанием сахара. Наша плитка EXCELLENCE 85% Какао содержит всего 5 граммов сахара, а наша плитка EXCELLENCE 90% Какао содержит всего 1,3 грамма сахара. Стоит отметить, что наша плитка EXCELLENCE 100% Какао вообще не содержит сахара. Мы также предлагаем специальную плитку без добавления сахара «No sugar added», которую можно приобрести эксклюзивно в фирменных магазинах, доступную в двух видах шоколада: молочный и темный. В этих плитках кристаллический сахар полностью заменен на мальтит.

Хотите узнать больше о качестве продукции Lindt?

Хотите узнать больше о качестве продукции Lindt?

MISCELLANEOUS PRODUCT QUESTIONS

Where do our cocoa beans come from?

The heart of the LINDT chocolate is the finest cocoa. Knowing which of the many different origins of cocoa beans will best contribute to the distinctive LINDT taste is a skill that the LINDT Maîtres Chocolatiers have perfected over time. They select the finest high quality beans from the most renowned cocoa origins around the world: Ghana, Latin America (mainly Ecuador), Madagascar and the Caribbean Islands. Learn more

What is Lindt & Sprüngli doing with regards to sustainable sourcing of cocoa beans?

Find out about our exciting Lindt Cocoa farming program here.

What does 70% Cocoa (or any other percentage of cocoa) mean?

The percentage (%) quantifies the amount of cocoa solids contained in the chocolate. This includes cocoa liquor, cocoa butter and cocoa powder. For example:

- EXCELLENCE 70% cocoa bar contains 70% cocoa solids
- EXCELLENCE 85% cocoa bar contains 85% cocoa solids

What is the cocoa content of Lindt chocolates?

TABLE TO BE ADDED

Which wrapper colours go with which truffle flavours?

TABLE TO BE ADDED HERE

CARING FOR LINDT CHOCOLATE

What could happen if chocolates are not stored as required?

Lindt chocolates are very sensitive to any excessive condition, whether too hot or too cold. Chocolates can be adversely affected if exposed to unfavourable conditions after manufacture which results in bloom. Bloom is a greyish coating on the surface of chocolates and is more visible on dark chocolate. There are two kinds of bloom, fat bloom, which is caused by fat migration and sugar bloom caused by humidity. Both these types of blooms happen during improper storage of chocolates. Chocolates should ideally be stored at around 14° to 20°C and the relative humidity should not exceed 65%. We take every care in the handling of our products within our own distribution system, however once the product leaves our care we have little control over such things as the storage conditions for example, the temperature and humidity the chocolate is kept in.

What are the grey streaks that can appear on chocolate? / What is fat bloom? / What is heat affected chocolate?

Fat bloom is recognized as a greyish-white sheen on the surface and is predominantly triggered by the exposure of chocolates to excessive temperatures for prolonged periods. The optimum temperature for chocolate to be stored is between 14-16°C. If chocolate is exposed to high temperatures, the delicate and low melting point of the cocoa butter triggers it to melt and rise to the surface and then re-solidifies where it sets as grey streaks, which we refer to as fat bloom. While visually undesirable, products are still edible but the flavour and texture is compromised. It is perfectly fine to use for baking. See ‘How do I best store chocolate’ to ensure the chocolate remains in the best condition.

What is sugar bloom on chocolate?

Looking similar to fat bloom, chocolate can develop sugar bloom when exposed to moisture, at humidity above 68% RH. Although sugar bloom is most often the result of overly humid storage, it can happen when the chocolate has been stored at a relatively cool temperature, like for example in the fridge, and is then moved too quickly into much warmer surroundings, like room temperature. This creates condensation, where moisture collects on the surface of the chocolate and dissolves some of the sugar. The water vapour evaporates, the sugar crystals remain on the surface, thus giving the premium chocolate a dull, tannish-white colour and a gritty taste profile. While visually undesirable, products with slight bloom are safe to eat. See 'How do I best store chocolate' to ensure the chocolate remains in the best condition.

How should I best store my chocolate?

Store your chocolate tightly wrapped and away from strong odours in a cool, dark and dry place at temperature between 14° and 20° Celsius and 40 – 65 % RH. If stored under proper conditions, our products will retain their freshness for many months.

Can I store Lindt Chocolate in the fridge?

The optimum temperature for chocolate to be stored at is between 14-16°C. Fridges are very high humidity environments, which is not suitable for chocolate due to the high moisture, which can result in sugar bloom. When you do, it is best to place the chocolate in an airtight container or double wrap in plastic and place in the bottom section of the fridge. Bring the chocolate to room temperature slowly before unpacking, several hours before consuming.

What is the shelf life of Lindt Chocolate products?

Please refer to the “Best Before” date printed on the packaging. The “Best Before” date on our chocolate products is a quality tool. It assures that the quality of a product consumed at the end of the shelf life still lives up to the Lindt quality expectation when stored at the right conditions. Best Before dating is designed as a consumer friendly method to help the customer understand the freshness of the item. Lindt products typically have a shelf life of 9-12 months, and some high cocoa content products can have a shelf life up to 15 or 18 months.

INFORMATION & OTHER REQUESTS

Donations and Sponsorships

Please visit our Donation & Sponsorship page for our policy and instructions.

Sample Requests

Unfortunately, due to the overwhelming number of requests for samples, Lindt & Sprüngli (UK) Ltd is unable to fulfil free sample requests. However, please visit a local Lindt Chocolate Shop to sample a truffle flavour and for information on promotions or special offers. You may also sign up to receive our newsletter, please visit the newsletter section at the bottom right side of the Lindt UK website home page.

Employment Opportunities

We have a variety of job opportunities that provide dynamic individuals the opportunity to work in a professional environment and realize their career growth potential. Please visit the “Working for Lindt” page for information on employment opportunities and the application process for starting your career at Lindt and Sprüngli. For more information visit our corporate career page.

Factory Tours

Unfortunately, due to company policies and for liability reasons, we do not offer any factory tours to the public.

School Research Information

All available information related to Lindt & Sprüngli can be found in the About Lindt section of the Lindt UK website. Unfortunately, and at this time, we are unable to provide supplies or props.

Lindt UK store listing

For more information, contact details and store opening timings about Lindt Outlets located in the UK, please visit the “store locator” page.

How can I make a complaint?

We are sorry to hear that you are disappointed with one of our products. In order for our Consumer Service Team to look after you, please get in touch with us through the Contact us form and we will look into the matter and respond as quickly as possible.